עובדות שימושיות על שמן קיק

כמה דברים שבוודאי לא ידעתן על שמן קיק:

שמן קיק מופק מזרעים של צמח הקיקיון. חומצה ריצינולאית היא המרכיב המרכזי של השמן (כ-90%) והיא פועלת לשיכוך כאבים וטובה גם לטיפול בדלקות ופטריות עור. כמו כן, שמן קיק מכיל כמות נכבדה של חלבונים, ויטמין E, נוגדי חמצון, ומינרלים שונים. זו הסיבה שהוא כל כך מועיל ומסייע בטיפול קוסמטי לעור ואף לשיער. השמן תורם לגירוי בלוטת התימוס במערכת החיסונית. פעולה זו מעודדת יצירת לימפוציטים (תאי דם לבנים). הכוח המרפא של של קיק נובע בין היתר מפעולה זו, שכן תאי דם לבנים הם התאים בגופנו שמחסלים דלקות וזיהומים.

צמח קיקיון

דרכים לשימוש בשמן קיק

לפני שאתם יוצאים מהבית תוכלו למרוח מספר טיפות שמן קיק על קצוות השיער. פעולה זו תורמת להפחתת שבירת השיער ומניעת קצוות מפוצלים. הטיפול בשמן קיק מתאים מאוד גם לטיפול בקרקפת (במקרה של פריחה או גירוד) או במקרה שאתם סובלים מקשקשים. במקרים אלו יש לעסות שמן קיק אל תוך שורשי השיער. כמו כן, אם תערבבו שמנים נוספים עם שמן קיק כגון שמן רוזמרין או קוקוס – תוכלו להכין מסכה להזנת השיער.

שמן קיק צמחי

שמן קיק צמחי למעשה מעודד את התיקון של שיער פגום, מחזק אותו ועוזר לו לגדול עבה יותר וחופשי מתלתלים. השמן גם עוזר להפוך את העור שלך לזוהר ובריא יותר. בשורת החיפוש של איביי או אמזון או לצורך העניין כל אתר קניות אחר באינטרנט, אם תכניסו את הביטוי ”שמן קיק” באנגלית (Castor-Oil Plant), יתמלא המסך שלכם באינספור מוצרים ממגוון מותגים. ההמלצה שלנו בתוך ם המוצרים הקיים היא לרכוש תמיד שמן קיק 100% אורגני.